De 7 nieuwe wereldwonderen

Beste lezers,

We hebben al veel klassieke wereldwonderen beschreven, daarom vervolgen we het schrijven van de blogs met de zeven nieuwe wereldwonderen.

De lijst van zeven nieuwe wereldwonderen is samengesteld van augustus 2006 tot juli 2007. Een groep deskundigen hebben uit een lijst van 77 bouwwerken 21 nominaties gekozen. Je kon via internet stemmen op jouw favoriete wereldwonderen. Meer dan 100 miljoen mensen hebben dit gedaan. Uiteindelijk zijn er 7 bouwwerken uitgekozen, die nu de naam van wereldwonder dragen.

De zeven nieuwe wereldwonderen hebben we hieronder genoemd. In de volgende blogs zullen we deze uitvoerig beschrijven.

Chichen Itza

Chichen Itza was een van de belangrijkste steden van de Maya’s, en hier bevindt zich de piramide van Kukulcán. Het is gelegen in Mexico. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Machu Picchu

Machu Picchu is een stad van de Inca’s in Peru. In deze stad zijn nog veel Inca beschavingen terug te vinden, omdat deze stad nooit ontdekt is door de Spanjaarden, en daarom ook nooit verwoest is.

Cristo Redentor

Dit is het indrukwekkende beeld van Jezus die met gespreide armen uitkijkt over de stad Rio de Janeiro in Brazilië. Cristo Redentor betekent in het Portugees ‘’Christus de Verlosser’’. Het beeld weegt in totaal meer dan 1000 ton, is 38 meter hoog en de spanwijdte is 28 meter.

Chinese muur

De Chinese Muur of Grote Muur is een uit aarde en stenen opgetrokken verdedigingslinie in het noorden van China. De ruim 6.000 kilometer lange muur, die in het Chinees lange muur van 10.000 li heet, moest het Chinees Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren.

Taj Mahal

De Taj Mahal is een prachtig wit marmeren mausoleum(gebouw waar overleden persoon wordt bewaard) waar de vijfde heerser van het Mogolrijk zijn echtgenote haar laatste rustplaats toebereidde. De Taj Mahal is het bekendste gebouw in India.

Rotswoningen in Petra

Petra is de Romeinse naam voor de hoofdstad van de Nabateeërs, die in het huidige Jordanië ligt. De stad ligt in een kloof en is gedeeltelijk uitgehakt in de rotsen. Petra kwam tot grote bloei als knooppunt van verschillende handelsroutes, onder ander die voor wierook, die de stad schatrijk maakten.

Colosseum

De naam van het Colosseum betekent in het Latijns kolossaal, er werd voor deze naam gekozen omdat naast het Colosseum een 32 meter hoog beeld van Nero stond, waarin hij werd afgebeeld als zonnegod.

Wil je meer weten over de verschillende wereldwonderen met hun geschiedenissen? Volg ons dan op sociale media: Facebook à https://www.facebook.com/7wereldwonderen en Twitter à https://twitter.com/7wereldwonderen

Bedankt voor deze keer lezen, en tot de volgende keer!

Categorieën: Geen categorie | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.