Kolossus van Rhodos

Hey trouwe volgers,

Vandaag gaan we het hebben over de Kolossus van Rhodos. De Kolossus van Rhodos was een bronzen beeld van wel 32 meter hoog. Het beeld moest de Griekse zonnegod Helios voorstellen. De legend gaat dat de zonnegod Helios over de haven van het Griekse eiland Rhodos waakte.

De legende

3866163128_46f720980f_z

de Kolossus van Rhodos

Volgens de legende zou de zonnegod Helios wijdbeens boven de haven hebben gestaan en liet hij dan de schepen bij wijze van spreken door zijn benen varen. Aangezien de havenmonding van het eiland nogal groot is, en het beeld niet groot genoeg is voor deze havenmonding, is dit waarschijnlijk dus niet waar.

Het beeld

Dan vraagt iedereen zich natuurlijk af wat de Kolossus nou precies is: De Kolossus van Rhodos was het standbeeld wat is gebouwd ter ere van de herdenking van de grote overwinning van Rhodus(305 – 304 v.C.). De Kolossus werd in 226 v.C. vernietigd door een aardbeving, het schijnt dat het beeld nog 900 jaar lang op de zelfde plek in stukken heeft gelegen. Het  verdween pas nadat de Arabieren in 654 langskwamen en het beeld als schroot verkochten op de markt.

Symboliek

6270000811_9409f1d49d_z

De haven van Rhodos in het heden

De Kolossus was niet alleen een gigantisch groot beeld, maar het was ook vooral een symbool van eenheid tussen het volk dat woonde op het prachtige Griekse eiland Rhodos. In de tijd van dit standbeeld werd Griekeland beheerst door een groot aantal steden die eigenlijk allemaal volledige autonomie hadden. Autonomie betekent dat je het alleenrecht tot bestuur hebt in een bepaalde stad of dorp. Drie van deze steden op Rhodos, Lalysos, Kamiros en Lindos, besloten zich te verenigen tot één groot gebied. Dit gebeurde in 408 v.C, toen het gebied één hoofdstad kreeg.

Wil je meer weten over de verschillende wereldwonderen met hun geschiedenissen? Volg ons dan op sociale media: Facebook à https://www.facebook.com/7wereldwonderen en Twitter à https://twitter.com/7wereldwonderen

Bedankt voor deze keer lezen, en tot de volgende keer!

Categorieën: Geen categorie | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Plaats een reactie

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.